Cloud Engineer

Solliciteer nu

Cloud Engineer

Jij bent die Cloud Engineer die de oude wereld snapt, daar veel ervaring in hebt maar eigenlijk stiekem niks liever wil dan de nieuwe wereld van Modern Service Management en de public cloud induiken. Bezit jij scripting kwaliteiten, sta je voor proactief beheer en ga je ‘aan’ op het oplossen van (on)mogelijke problemen? Het team kan niet wachten je te ontmoeten.

FULL-TIME · ZWOLLE · UTRECHT · AMSTERDAM

Wat ga je doen?

"Een IT-bedrijf lost al je problemen op? Nee, zeker niet. Waar andere bedrijven de vraag invullen met een technische oplossing, kijken wij naar het probleem achter de vraag. Dat is ons vertrekpunt", zegt Sander, Azure Solution Developer bij TeamValue. Ook vindt Sander dat techniek alleen je IT-probleem niet oplost. Lees er hier meer over. 

Wat je als Cloud Engineer gaat doen? Oke, in het kort dan. Want als we het onze collega’s vragen dan komen we uit op ongeveer twee kantjes... Je gaat werken bij TeamValue en begint met een project bij dochteronderneming Bizure. We helpen organisaties met applicaties waarop ze 24/7 moeten kunnen vertrouwen. We zetten de achitectuur neer, implementeren BizDevOps, een agile manier van werken en onze mensen werken actief mee in (project)teams om het gewenste resultaat te behalen. Jouw rol daarin? Je bouwt mee aan (soms complexe) cloud omgevingen en beheert deze. 

Incidenten zijn er om opgelost te worden, maar dat doe je wel vanuit een Modern Service Management gedachte en op basis van de XLA met onze opdrachtgevers. Want als Cloud Engineer weet je dat beheer slimmer kan. Je wil meer planned work dan unplanned work gedurende de week. Dat is fijn voor jou, maar ook zeker voor de klant.

Als Cloud Engineer houd je je bezig met o.a.:

 • Meewerken in projecten op basis van BizDevOps. Hier combineer je de liefde voor IT en consultancy en kom je met verbetervoorstellen. 
 • Het ondersteunen en beheren van infrastructuren en het uitvoeren van servicewerkzaamheden. Ook het oplossen van klantvraagstukken via Modern Service Management support. 
 • Het inrichten, automatiseren en bijhouden van slimme monitoring is voor jou geen vraag maar een must. 
 • Prio’s bepalen dat is jouw dagelijkse werk, snel schakelen tussen diverse onderwerpen. Als MSP ben je gewend klanten te ontzorgen, maar via onze eigen beheer portal en klantdata ben je ook in staat IT en managers te challengen.
 • Het zwaartepunt van deze functie ligt op de Ops kant, maar ook de Dev kant ontbreekt zeker niet. Daar vertellen we je graag meer over. 

Wie ben jij?

Jij hebt lef! Je durft kritisch te zijn tegen onze klanten. Je helpt de klant écht een stap verder. Je denkt mee, stelt vragen en geeft een weerwoord als je een andere mening of ervaring hebt. We overtreffen de verwachtingen van onze opdrachtgevers.

Een IT’er wordt nog wel eens verweten een einzelgänger te zijn... onterecht vinden wij! En jij bent dat ook niet. Je weet teamkracht te waarderen en op te zoeken als je er alleen even niet uitkomt. Open communicatie en een sterk team zijn daarin essentieel. Jouw mindset om liever nooit twee keer hetzelfde probleem op te lossen heeft je al ver geschopt in het leven en gaat je bij TeamValue en onze opdrachtgevers nog verder schoppen.

Je bent in staat projectmatig te werken, maar wil ook graag die helicopterview bewaken. Je bent dan ook niet bang eigenaarschap te pakken. Dat vinden we belangrijk. Als Cloud Engineer bij TeamValue vertrouwen we op jouw beheer skills, maar we coachen je ook toe naar consultancy skills. Je bent dus techneut én consultant. Hebben we je aandacht nog steeds? Mooi!  

Welk boek spreekt je het meeste aan? De Phoenix Project of the Unicorn project?

Jij hebt

We gaan er simpelweg vanuit dat je technische kennis op niveau is. Uiteraard kijken we samen verder naar verbreding en verdieping. Hier is altijd een mooie wisselwerking tussen waar klanten behoefte aan hebben en aan jouw persoonlijk ontwikkelplan. Waar wij sowieso blij van worden?

"Ontwikkelen op technisch vlak doe ik in de breedte, mensen coachen en zorgen dat de business en IT dichter bij elkaar komen geeft juist meer diepte." - Sander.

 • Ervaring in een beheeromgeving en een sterke voorkeur voor web only beheer en je bent PAAS en SAAS minded.
 • Scripting kun je dromen. Ook heb je idealiter ervaring met PowerShell en weet je hoe je je weg moet vinden tussen de Scrum en Kanban borden.
 • Infrastructure as code op Azure is wat jij wil, waar je je in vast bijt en waar je hart sneller van gaat kloppen.
 • Een overmatige interesse in cloud monitoring en Microsoft tech.
 • Affiniteit en ervaring in het werken volgens project- en service management methodieken (bijvoorbeeld ITIL, Prince2, Agile/Scrum of zelfs al binnen MSM.)
 • Je snapt de wereld van IAAS, maar trekt steeds meer naar de public cloud toe.

Een ongelofelijke drive om alles te automatiseren en je past de Modern Service Management principes toe. Ook is Site Reliability Engineering jouw paradepaardje. Hoe luier in het oplossen van steeds hetzelfde probleem, hoe beter!  

Kom je op gesprek? Tof! Onze eerste vraag: welk boek spreekt je het meeste aan? De Phoenix Project of the Unicorn project? We zijn vooral benieuwd naar jouw ‘why’. 😊  

Wat voegen wij toe?

Misschien zijn we een andere werkgever dan jij gewend bent. We werken vanuit vertrouwen. Jij weet waar je goed in bent en als je iets wil leren dan zijn we er om je dat te bieden.

Natuurlijk krijg je bij ons een passend salaris en een uitdagende baan. Je hoeft je geen moment te vervelen. Als je bij TeamValue werkt dan word jij onderdeel van ons team en dat betekent dat je altijd op ons kan rekenen. Je krijgt coaching, feedback en ook veel gezelligheid, want wij houden van borrelen, af en toe samen op stap en samen sporten. Er is meer in het leven dan alleen werk.

Wat bieden we nog meer? 

 • Uitdagende opdrachten in de omgeving Amsterdam/Randstad.
 • Een Golden Path – de bewezen gouden combinatie waarin de digitale transformatie altijd vergezeld gaat met de business change.
 • Werken voor grote namen zoals onder andere: Allego, Humanitas, KPMG, ING, AkzoNobel, RDW en Microsoft.
 • Een bonus op basis van targets die we samen afspreken.
 • Jaarlijkse Ohana BBQ incl. familie en kerstdiner met partners.
 • Met het team naar toffe events om onze kennis op peil te houden en nieuwe kennis op te doen.
 • Een divers team met Business Intelligence Consultants, Azure Solution Developers, Architects en Agile Coaches.

Instagram